Sari la conținut

Senatorul Doina Tudor, reținută 

 ACTUALIZARE 15.09. Doina Tudor a fost reținută. 


M-am pregătit de alaltăieri, sunt pregătită și cu geantă și cu tot”, a spus Doina Tudor, senator PNL, înainte să intre în sediul DNA.

Reporter: Dintre dumneavoastră și dumnealui, cine ar avea cea mai mare vină în toată această poveste?

Doina Tudor: Niciunul.

Doina Tudor este acuzată în dosarul fostului său soţ. Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF, este acuzat că ar fi primit 300.000 de euro mită ca să favorizeze o societate de asigurări. DNA spune că o parte din bani au ajuns la senatoarea PNL.

Trei milioane de euro ar fi cerut fostul vicepreşedintele al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Daniel Tudor, pentru a măslui rezultatul unui control făcut la compania de asigurări Carpatica. A primit doar zece la sută din această sumă, în trei tranşe, spun procurorii, care în această după-amiază l-au şi reţinut.

Mita ar fi fost încasată de Daniel Tudor prin intermediul senatorului Doina Tudor şi al fostului secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, puşi sub învinuire şi ei de anchetatori.

După mai bine de şase ore de interogatoriu, Daniel Tudor, fost preşedinte al Comisiei de Asigurări şi fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a fost scos în cătuşe din sediul DNA. Până nu demult era unul dintre bugetarii cu cele mai mari salarii din România - peste 20.000 de euro - iar acum procurorii spun că ocupă un loc fruntaş şi în topul celor mai mari mite cerute în România.

Citiți și

Mita din dosarul ASF, negociată în sediul Senatului

Dosarul vicepreședintelui ASF. Cum a ajuns Daniel Tudor la conducerea Autorității  

REŢINUT DE DNA. George Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF, ceruse mită trei milioane de euro. Averea impresionantă a acestuia