Sesizarea Jandarmeriei la DIICOT se bazează pe un proces-verbal

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan

Un proces-verbal este tot ce ar fi depus Jandarmeria română la DIICOT, conform ministrului de interne, Carmen Dan. Aceasta s-a ferit să confirme ipoteza lansată de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia protestele din 10 august ar fi fost o lovitură de stat.

Cum comentaţi ceea ce au depus jandarmii la DIICOT? Vorbim de o lovitură de stat, avem date în acest sens? Credeţi că ar fi putut fi o tentativă de lovitură de stat pe 10 august? Care ar fi elementele care i-au condus către această idee? sunt întrebările pe care jurnaliștii i le-au pus ministrului de interne.

„Cred că fiecare are dreptul să depună o sesizare sau o plângere parchetul competent dacă consideră că sunt motive întremeiate. Jandarmeria a depus într-adevăr o sesizare în care a expus o serie de date şi fapte rezultate în urma analizelor care s-au făcut la nivelul Jandarmeriei române şi cred că sunt îndreptăţiţi să facă lucrul acesta, pentru că ei sunt, până la urmă, cei care au avut un rol important şi determinant în gestionarea evenimentelor de la 10 august”, a declarat Carmen Dan.

- Sunt elemente care ar putea duce cu gândul că a avut loc o tentativă de lovitură de stat?

„Este, aşa cum am spus, mai degrabă un proces-verbal, aşa cum aveau de altfel datoria să facă, depus către organul competent de Parchet. De aici, cred că mult mai mult poate să comunice chiar parchetul competent sesizat”, a spus ministrul de interne.

- Au depus un proces-verbal, nu o plângere?

„Au depus un înscris care semnalează anumite aspecte. Numiţi-l sesizare, numiţi-l proces-verbal... Este un înscris care a fost înregistrat la DIICOT”, a precizat Carmen Dan.

- Dumneavoastră, ca ministru de Interne, aţi avut senzaţia că a fost vorba de o tentativă de lovitură de stat?

„Nu eu sunt cea care trebuie să stabilească ce a fost. Sunt instituţii abilitate care în baza tuturor înscrisurilor, probelor, documentelor şi verificărilor făcute ulterior, trebuie să stabilească ce a fost în spatele acestor evenimente”, a răspuns ministrul.

La mai bine de o lună de la protestul din 10 august, Jandarmeria a depus o plângere penală la DIICOT. Reprezentanţii instituţiei susţin că forţele de ordine ar fi dejucat, în acea seară, o tentativă de lovitură de stat și le cer procurorilor să îi găsească pe cei care ar fi încercat să schimbe ordinea constituţională. Scenariul loviturii de stat a fost lansat de Liviu Dragnea şi este tot mai des invocat de liderii PSD.

Citiți și:  Cum a ajuns Jandarmeria să invoce scenariul lui Dragnea: tentativă de lovitură de stat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri