Sari la conținut

Sesizări la Parchet după declarațiile deputatului PSD care vrea să pună tunurile cu apă pe protestatari

Mai mulți români au sesizat Parchetul Argeș după ce deputatul PSD de Argeș Cătălin Rădulescu a declarat că vrea să pună tunurile cu apă pe protestatarii din Piața Victoriei și că deține o mitralieră AKM păstrată din perioada în care a făcut armata, informează Vrancea 24.

catalin radulescu fb

Foto: Facebook

Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. (...) Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieşit pentru nicio ordonanţă. Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. (...) Mulţi ies în stradă la orice e dat pe Facebook şi au fost aduşi de la multinaţionale”, a declarat Cătălin Rădulescu pentru Adevărul

Eu arma cu care am tras la revoluţie mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o ţin acasă ca şi armă de panoplie. Am certificat de colecţionar, nu o să mi-o ia nimeni în viata vieţilor şi o ţin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo o idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat”, a mai declarat deputatul PSD de Argeş.

Întrebat dacă se gândeşte să iasă să tragă în Piaţa Victoriei, el spune că o poate face oriunde vrea: „Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla”.

El spune, despre indemnizaţia sa de revoluţionar, că este „una de doi bani, de mizerie”, dar că nu renunţă la ea pentru că este dreptul lui. Deputatul mai spune şi despre indemnizaţia de parlamentar că este „de mizerie”: „Pentru cei 5.000 de lei de mizerie fac suficientă treabă în ţara asta”.

Vedeți mai jos plângerile trimise după declarațiile lui Cătălin Rădulescu, potrivit Vrancea24.ro.

3

Instanţa supremă l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar.