Sari la conținut
News Alert

Toni Greblă: Declarațiile lui Augustin Zegrean, rupte din context. „Nu eu mă ocup în campania electorală de numărat capsele”

Procurorii îl acuză pe Toni Greblă că ar fi primit ca mită de la finul său o maşină, capsatoare şi capse pentru campania electorală din 2012. Soţia sa ar fi primit două rochii.

Şeful lui Toni Greblă de la Curtea Constituţională, Augustin Zegrean, a spus că acesta ar fi recunoscut în faţa colegilor că două dintre acuzaţii sunt adevărate.

„Era o discuție privată. De exemplu, era adevarată povestea cu rochiile, cu capsatoarele, cu capsele. Astea sunt adevarate”, a spus președintele CCR.

Preşedintele CCR a dezvăluit şi cum a explicat Toni Greblă faptul că soţia sa a primit rochiile.

A spus că ar fi fost posibil, că a fost ziua ei de naștere 2 noiembrie. Ne-a spus-o aici, noi am primit comunicat și a spus: asta este, se poate să fie adevărat”, a mai spus Augustin Zegrean.

Toni Grebă îl contrazice însă pe Augustin Zegrean şi spune că acesta nu ar fi înţeles explicaţiile pe care le-a dat.

„Nu îmi amintesc dacă în noiembrie 2011, când este ziua onomastică a soţiei mele, aceasta a primit sau nu o rochie cadou. Probabil că domnul Zegrean a rupt din context declaraţia. Şi la fel am spus că nu eu mă ocup în campania electorală cu capsatoarele şi nici de numărat capsele. Ştiţi cum se desfăşoară o campanie electorală, zeci de echipe de tineri primeau materiale dimineaţa de la staff-ul tehnic şi plecau în teritoriu să facă afişajul. Eu ştiu câte capse se foloseau şi de unde erau capsele?”, a spus el.

Toni Greblă este judecător al Curţii Constituţionale din 2013, cu un mandat de 9 ani. El spune că săptămâna viitoare va anunţa dacă demisionează sau nu. Înainte să devină judecător al CCR, Toni Greblă a fost prefect al judeţului Gorj şi a obţinut două mandate de senator.

Toni Greblă este acuzat de trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat care avea scopul de exporturi ilegale în Rusia. El a fost audiat la DNA în acest dosar.