Trei medici din Buzău, trimişi în judecată pentru ucidere din culpă

Data publicării:
operatie 20estetica 203932766 20mediafax 20foto 20liviu 20maftei-56067

Procurorii au stabilit că în 7 şi 8 iulie 2007 medicul Rodica Sârbu de la Spitalul Judeţean Buzău a consultat la camera de gardă un bărbat şi i-a stabilit un diagnostic şi un tratament eronate,fără să efectueze un minim de investigaţii paraclinice obligatorii, „care ar fi permis stabilirea unui diagnostic corect şi instituirea unor măsuri terapeutice adecvate”, atitudinea sa neglijentă ducând, în opinia procurorilor, „la complicaţii ulterioare grave”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Ulterior, în 9 iulie 2007, pacientul respectiv a fost consultat de medicul Cristina Iordache, tot de la Spitalul Judeţean Buzău, care, de asemenea, i-a stabilit un diagnostic şi un tratament greşite, fără să-l investigheze, apărând ulterior complicaţii grave.

Bolnavul a ajuns la medicul Mariana Barna în 12 iulie 2007, aceasta fiind de gardă la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău. În urma anchetei, procurorii au stabilit că medicul nu a asigurat pacientului asistenţă medicală corespunzătoare şi în condiţiile în care a constatat o stare generală mediocră a acestuia şi simptome evidente ale unui abdomen acut chirurgical nu a luat niciun fel de măsuri terapeutice, iar prin atitudinea neglijentă nu a întrerupt complicaţiile grave apărute, mai arată sursa citată.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat culpa celor trei inculpate, atitudinea neglijentă a acestora şi neluarea măsurilor necesare ducând în final la decesul pacientului în 13 iulie 2007. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Buzău”, se arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri