Tudorel Toader insistă: Nu este vorba de nicio eroare în dosarul de candidatură a lui A. Lazăr

Data actualizării: Data publicării:
181015_TUDOREL TOADER_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Tudorel Toader spune că nu este vorba de o eroare referitoare la ordonanta de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazar. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Tudorel Toader spune că nu este vorba de nicio eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr. Ministrul Justiției sugerează că hârtia semnată de alt Lazăr nu e întâmplător la dosar.

181015_TUDOREL TOADER_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Tudorel Toader spune că nu este vorba de o eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Nu a fost și nu este nici o eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr.
Întrebarea mea era următoarea - cum se justifică o astfel de ordonanța în dosar.
În sfârșit aflăm și "justificarea"- a greșit grefiera care a multiplicat lucrările acestuia.
Reamintesc și faptul ca tot o "greseala" a fost si pe data de 20 martie 2018, atunci cand grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fara ultimele doua pagini care se "lipisera" la exemplarul trimis la CSM”, a scris Tudorel Toader, ministrul Justiției, pe Facebook.

Augustin Lazăr: Rezoluţia de clasare, semnată de alt Lazăr. Toader exploatează o eroare de grefă

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis că ordonanța de clasare invocată de ministrul justiției Tudorel Toader nu a fost emisă, confirmată sau verificată de el,  în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, ci de un alt procuror.

Augustin Lazăr susţine că, prin această informaţie transmisă în spaţiul public, ministrul Justiţiei recurge "la un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului".

Potrivit procurorului general Toader exploatează o eroare de grefă din 2016,  făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri