Un bărbat de 27 de ani, reţinut în cazul dispozitivului exploziv găsit într-un bloc din Drobeta Turnu Severin

Data publicării:
arestat bombe

„Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că în 22 mai acesta ar fi deţinut şi ascuns, în căminul de vizitare al unui imobil din localitatea de domiciliu, un dispozitiv artizanal cu încărcătură pirotehnică de tipul celei folosite în confecţionarea artificiilor. Acţiunea a vizat atât locuinţa bărbatului, cât şi cele ale unor cunoştinţe ale acestuia, fiind ridicate mijloace materiale de probă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, se arată în comunicatul IPJ Mehedinţi.

Bărbatul a fost reţinut, pentru producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept.

El va fi prezentat mâine în fața magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, informează Mediafax.

Un dispozitiv artizanal exploziv a fost descoperit, săptămâna trecută, într-o geantă lăsată căminul de apă al blocului. Geanta a fost găsită de de un instalator, care a coborât să remedieze o defecțiune la robineții blocului. El a sunat la 112 şi a anunţat că a descoperit o geantă suspectă în care s-ar afla un dispozitiv artizanal exploziv. Potrivit unor surse Digi24, bomba artizanală conținea 3 kilograme de explozibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri