Un ofiţer de poliţie a fost arestat după ce a falsificat probe în dosare care vizau o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă

Data publicării:
ecuson al politiei romane
Un ofiţer de poliţie a fost arestat după ce a falsificat probe în dosare care vizau o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă.

Un ofiţer de poliţie judiciară din Bacău, acuzat de comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, a fost arestat pentru 30 de zile, alături de alte trei persoane. El este acuzat că, încă din 2019, ar fi falsificat probe în diferite dosare care vizau o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă şi a refuzat să administreze probe.

„La data de 16 ianuarie a.c., ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău au pus în executare două dintre mandatele de percheziţie domiciliară emise într-un dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. În această cauză penală, instanţa competentă a dispus luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile faţă de patru inculpaţi, trei fără calitate specială şi un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău”, a transmis, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Potrivit surse citate, măsura preventivă a fost menţinută de magistraţii Tribunalului Bacău, care, prin încheierea din data de 22 ianuarie 2024, au respins contestaţiile formulate de cei patru inculpaţi împotriva măsurii preventive.

„Urmărirea penală vizează săvârşirea de către mai multe persoane (membri ai grupării «Mîrza» din municipiul Oneşti), în perioada 2019 - până în prezent, a numeroase infracţiuni de loviri şi alte violenţe, influenţarea declaraţiilor, ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei”, anunţă DGA, potrivit News.ro.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării au fost sprijiniţi de poliţist, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

„În calitate de lucrător de poliţie judiciară în cadrul IPJ Bacău, în exercitarea atribuţiilor de serviciu referitoare la instrumentarea mai multor dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a membrilor grupării „Mîrza“ şi în vederea îngreunării cercetărilor penale, a falsificat probe rezultate din anchetă şi a omis, cu intenţie, să administreze probele necesare justei soluţionări a cauzelor, omisiune care a avut drept consecinţă, în unele cazuri, împlinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale”, arată DGA.

La data de 16 ianuarie 2024, la locuinţele inculpaţilor şi în alte locaţii din municipiul Oneşti au fost efectuate, în vederea identificării şi ridicării de probe, percheziţii autorizate de judecători din cadrul Judecătoriei Bacău la solicitarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri