Un polițist de la Vama Borș a fost reținut. Agentul ar fi luat 30.000 de euro și bilete la Loto de la o rețea de evazioniști

Data publicării:
vama bors - captura

Actualizare 14:00: Poliţistul de frontieră este acuzat că primea mită pe lângă bani şi alimente, bilete la Loto. În schimb, agentul care este acum reţinut, lăsa în ţară tiruri încărcate cu zahăr, ulei şi alte alimente fără documente. Prejudiciul adus astfel statului prin evaziune fiscală se ridică la 12 milioane de lei. Astăzi, politistul de frontieră va fi prezentat judecătorilor de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.


Polisțistul de frontieră avea grijă ca la intrarea în țară, TIR-urile încărcate cu zahăr și ulei să nu fie controlate în vama Borș.

În acest fel, evazioniștii aduceau marfă a cărui preţ era diminuat prin intermediul unor circuite evazioniste de tip "carusel" pentru ca produsele să aibă un preţ competitiv pe piaţa autohtonă.

Astazi, polițistul de frontieră va fi prezentat judecătorilor de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri