Un polițist și un consilier local, dosar pentru mită și șantaj

Data publicării:
euro 20mediafax-40166

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție din Constanța au anuțat că efectuează cercetări penale față de agentul șef de poliție în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Dan Frumușelu, pentru luare de mită și șantaj, și față de Emil Gheordunescu, administrator al societății comericale „Agigea Expres” din Agigea, județul Constanța și consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Agigea, pentru complicitate la luare de mită și șantaj.

„La data de 20 decembrie 2012, inculpații Frumușelu Dan, în calitate de agent șef de poliție în cadrul Serviciului de Investigarea a Fraudelor al IPJ Constanța și Gheordunescu Emil, au exercitat presiuni asupra unui denunțător, solicitându-i acestuia să achite suma de 30.000 euro în contul unui prejudiciu invocat de Gheordunescu Emil, în calitate parte vătămată. În caz contrar, agentul de poliție a amenințat că va administra probe în așa fel încât denunțătorul să fie trimis în judecată, cu consecința condamnării sale la închisoare cu executarea pedepsei”, se arată în ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, citată de procurori.

Prins în flagrant primind 45.000 de euro

Mai mult, agentul de poliție i-a prezentat denunțătorului și alternativa favorabilă acestuia, respectiv împrejurarea că, dacă va achita suma de 30.000 euro, va desfășura și orienta cercetările penale astfel încât soluția ce se va impune va fi una de condamnare la pedeapsa închisorii cu suspendarea condiționată a executării sau, mai mult chiar, de scoatere de sub urmărirea penală.

„La aceeași dată, agentul de poliție Frumușelu Dan a acceptat promisiunea ca denunțătorul să îi dea, prin intermediul lui Gheordunescu Emil, suma de 15.000 euro, pentru a orienta cercetările astfel ca să fie adoptată o soluție convenabilă denunțătorului. La data de 22 decembrie 2012, inculpatul Gheordunescu Emil a primit de la denunțător suma totală de 45.000 euro, din care 30.000 euro pentru sine și 15.000 euro pentru agentul de poliție Frumușelu Dan, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, susțin procurorii.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință acuzațiile, ieri procurorii anticorupție au dispus reținerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca duminică să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Tribunalul Constanța. Instanța a admis propunerea procurorilor duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri