Sari la conținut

Unul dintre cei mai buni medici în tratarea dependenței a fost reținut pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT cer arestarea lui pentru că ar fi prescris de mai multe ori metadonă, un substitut al heroinei, unor persoane care nu aveau nevoie de aşa ceva. Medicamentele, decontate de stat, erau vândute apoi dependenţilor.

„Aceste medicamente sunt suportate din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Prin prescrierea fără drept a rețetei medicale, medicamentul a fost scos din circuitul licit”, a explicat Violeta Fotache, purtător de cuvânt al DIICOT.

„Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite, inculpatul Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, în calitate de medic şi în cadrul unei unităţi medicale, a prescris unui pacient, într-o perioadă de 27 de zile, un tratament de substituţie cu droguri de mare risc în cuantum de 6840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, deşi tratamentul necesar pacientului, conform fişei medicale, era în cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat DIICOT.

„Faţă de medicul inculpat există suspiciunea rezonabilă că, în schimbul reţetelor, a primit 600 de lei, astfel: suma de 300 de lei - în data de 11 noiembrie şi 300 de lei - în data de 17 noiembrie, când, de altfel, a şi fost prins în flagrant imediat după ce a prescris mai multe comprimate de Metadonă – Sintalgon şi a primit banii”, detaliază comunicatul DIICOT.

Procurorii au cerut Tribunalului București arestarea preventivă a medicului pentru 30 de zile.