USR, după OUG anunţată de ministrul Justiţiei: Istoria se repetă! Dragnea scapă de condamnare

Data actualizării: Data publicării:
dragnea toader

USR afirmă, după OUG anunţată de ministrul Justiţiei privind contestarea deciziilor date de completuri nelegal constituite, că "istoria se repetă" şi că Liviu Dragnea "scapă de condamnarea în dosarul Referendumul" şi alături de el, "toţi corupţii condamnaţi de ÎCCJ în ultimii cinci ani".

"Istoria se repetă! Ministrul Tudorel Toader tocmai a anunţat că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă care, practic, va anula toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014:, comentează USR.

Formaţiunea susţine că liderul PSD Liviu Dragnea "scapă de condamnarea în dosarul Referendumul" şi alături de el, "toţi corupţii condamnaţi de ÎCCJ în ultimii cinci ani".

"La fix doi ani de la OUG 13, care a fost adoptată pe 31 Ianuarie 2017, trebuie să ne pregătim să ieşim din nou în stradă. E nevoie de mobilizare, pentru a demonstra că România nu mai vrea penali la conducere!", conchide USR.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat la România TV că ministerul elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentinţele decise de completurile de cinci judecători constituite nelegal.

"Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, va judeca", a declarat ministrul Justiţiei, conform romaniatv.net.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri