Decizia în cazul vicepremierului Paul Stănescu, pronunțată pe 26 februarie

Data actualizării: Data publicării:
PAUL_STANESCU_171016_BP_STANESCU_PAUL_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Magistraţii instanţei supreme se vor pronunța pe 26 februarie în cazul cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizat vicepremierul Paul Stănescu, privind modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean (CJ) Olt, în perioada în care Stănescu era preşedinte al CJ. El declara că dacă va deveni inculpat în acest dosar va demisiona imediat.

Actualizare 11:10. Vicepremierul Paul Stănescu a plecat de la instanța supremă.

„Așteptăm cu interes și cu speranță că se va aplica legea și că toata lumea va fi corectă. Și cred că așa va fi”, a spus Paul Stănescu.

„Am spus și în fața instanței, toată viața am respectat legea și n-am luat de la nimeni un vârf de ac, așa că nu aștept decât ca toată lumea să respecte legea. Eu sunt convins că completul de judecată va aprecia exact ce s-a spus acolo și faptele din dosar și cred că toată lumea o să fie foarte corectă”, a adăugat el.

Vicepremierul a precizat că își menține decizia de a pleca din Guvern, dacă se redeschide dosarul. „Dacă voi fi inculpat îmi dau demisia din guvern”, a subliniat el.


În acest dosar, vicepremierul Paul Stănescu s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în 25 ianuarie şi în 8 februarie, însă atunci magistraţii au amânat dezbaterile din motive de procedură.

Vicepremierul spunea atunci că nu ştie care este dosarul pentru care s-a cerut redeschiderea urmăririi penale, dar că dacă va deveni inculpat îşi va da imediat demisia din funcţie.

„Vă spun un lucru clar şi sigur - în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îmi voi depune imediat demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea e o certitudine (...) Dacă voi fi, dacă (inculpat - n.r.)”, afirma vicepremierul Paul Stănescu la instanţa supremă.

Întrebat de jurnalişti dacă acea finanţare a fost ilegală, Stănescu a spus că nu este problema sa, ci a anchetatorilor, să stabilească acest lucru: „Nu-i problema mea, e a anchetatorilor. Eu cred că totul a fost legal, asta cred. Nu mă întrebaţi, vedeţi dosarul, vă informaţi”.

Cauza a fost înregistrată în 17 ianuarie, iar alături de Paul Stănescu intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache, fiind vorba despre o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ.

Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova.

Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016.

Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier după ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina”, el păstrând funcţia de vicepremier şi după numirea noului guvern condus de Viorica Dăncilă.

Sursa: News.ro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri