Victor Ponta, de acord cu T. Băsescu: Îmi voi asuma propunerile pentru parchete, nu vor exista consultări politice

Data publicării:
29032013-2013-03-30-21h47m25s194
 

„Consultare politică, nu, în niciun fel!”, a declarat premierul, întrebat de jurnaliști despre faptul că există voci în PNL care cer ca propunerile pe care le va face să rezulte în urma unor negocieri. „Nu sunt dezbateri politice” pe această temă, a repetat premierul.

Totuși, el a precizat că va discuta cu partenerul său de alianță, copreședintele USL, Crin Antonescu, despre propunerile pe care le va face.

„Am discutat și cu domnul președinte, dacă sunt două propuneri acceptate de toată lumea, atunci toată lumea va fi mulțumită, inclusiv Comisia Europeană”, a mai spus Victor Ponta, exprimându-și speranța că va putea face propunerile săptămâna viitoare.

Victor Ponta a făcut aceste precizări pentru jurnaliști după ce a ținut un discurs la congresul avocaților. În cursul dimineții, participant la același congres, președintele Traian Băsescu opinase că propunerile pentru șefia parchetelor trebuie asumate, și nu trebuie să facă obiectul unor negocieri politice.

Pe de altă parte, întrebat despre imixtiunile politicului în justiție, despre care președintele Traian Băsescu a vorbit la același congres, Victor Ponta a spus că el este magistrat și nu i s-a întâmplat niciodată, dar a sugerat că președintele, ca politician, poate vorbește în cunoștință de cauză. „Poate mai tace din gură domnul președinte, cu justiția, că tot ce spune spune numai trăsnăi!”, a izbucnit Victor Ponta.

Întrebat dacă îl va propune pe Tiberiu Nițu la șefia parchetelor, premierul a făcut o grimasă nedumerită și nu a răspuns. Urmăriți imaginile din materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri