VIDEO. Gabriel Oprea, audiat la Parchet în cazul polițistului mort

Data publicării:
OPREA MICROFOANE agerpres 7895828

ACTUALIZARE 18.20. Ministrul de Interne Gabriel Oprea a declarat la ieșirea de la Parchet, că a răspuns la toate întrebările procurorilor. A evitat însă să răspundă la cele mai multe dintre întrebările jurnaliștilor.

Am răspuns la toate întrebările procurorilor, eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria.

Nu am voie să spun nimic în plus față de cât am declarat”, a spus el.

Gabriel Oprea a declarat, din nou, că venea de la o instituție din domeniul securității naționale, dar nu a spus în ce direcție se deplasa.

N-am avut nimic în plus față de ce au avut ceilalți miniștri de Interne”, a spus Gabriel Oprea.

Întrebat dacă au fost 1.500 de urgențe, Gabriel Oprea a răspuns: „am avut mai multe deplasări și se știu la Parchet. Tot timpul pentru a-mi face datoria”.


„M-am prezentat în calitate de martor, vom răspunde la toate întrebările procurorilor”, a declarat Gabriel Oprea, la intrarea în sediul Parchetului.

Potrivit unor surse judiciare, anul acesta, poliţiştii i-ar fi deschis calea ministrului de Interne de 1.500 de ori. Şi ar fi vorba doar de "urgenţele" din Capitală ale vicepremierului.

Potrivit legii, beneficiază de coloană oficială doar președintele, premierul și președinții celor două camere ale Parlamentului. Alți demnitari pot merge cu coloană oficială doar în situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență.

Ieri, şoferul şi aghiotantul ministrului de Interne au ajuns şi ei în faţa procurorilor. De asemenea, au fost audiaţi şi colegii şi şefii lui Bogdan Gigină.

Procurorii bucureşteni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz.

Moartea agentului Bogdan Gigină

Accidentul s-a petrecut pe bulevardul Ştirbei Vodă din Bucureşti. Pe o ploaie măruntă, agentul de la Brigada Rutieră avea misiunea de a fluidiza traficul, pentru trecerea unei coloane oficiale. Poliţistul a căzut cu motocicleta într-o groapă de câţiva metri adâncime, săpată pentru o lucrare la reţeaua de gaze.

Medicii care au intervenit la locul accidentului l-au găsit pe poliţist în stop cardio-respirator. Casca sa era distrusă la marginea gropii.

Poliţistul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Universitar din Capitală, dar doctorii nu au putut face nimic ca să-i salveze viaţa. Agentul care a murit avea 28 de ani şi lucra de opt ani la Brigada Rutieră.

Nu este singurul accident în care a fost implicat un polițist din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Potrivit unor surse Digi24, în 21 septembrie, un agent a fost acroșat de o mașină pe Calea Victoriei și a fost rănit ușor. El ar fi acum în concediu.

Citiți și

Surse: Mașina lui Gabriel Oprea a avut 1.500 de „misiuni urgente”

MĂRTURII în cazul Gigină. Polițiști în misiune imposibilă

Gabriel Oprea, pus la zid de tot mai mulți polițiști

Gabriel Oprea, despre deplasarea din 20 octombrie: "Urgenţa, e vorba doar de un echipaj de poliţie pe care l-a avut mereu orice ministru de Interne. Va stabili Parchetul"

Klaus Iohannis: L-am sfătuit pe dl Oprea să-și dea demisia

Gabriel Oprea, după întâlnirea cu Klaus Iohannis: Nu demisionez, nu sunt vinovat

Mărturii: Gabriel Oprea mergea și la frizer cu coloana oficială

Gabriel Oprea neagă acuzaţiile: Mă deplasam în scop profesional. Nu am văzut accidentul

Obiceiurile vicepremierului. Noi mărturii: coloană oficială, la meci și la mănăstire

Dezvăluiri în cazul Gabriel Oprea. Autoritățile tac, oamenii vorbesc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri