Vlad şi Mircea Cosma, audiaţi la DNA Ploieşti în dosarul „Cumnatul premierului”. O persoană a fost reținută

Data publicării:
22 DNA

Primul care a ajuns la DNA Ploieşti a fost preşedintele Consiliului Judeţen Prahova. Mircea Cosma este acuzat de abuz în serviciu. El ar fi sprijinit o reţea care se ocupa de deturnarea de fonduri europene, reţea din care ar face parte şi cumnatul premierului, Iulian Herţanu.

„Ancheta este în derulare, declaraţii atunci când se termină”, le-a spus Mircea Cosma jurnaliștilor.

El a mai spus că nu-l cunoaște pe Iulian Herțanu.

Nici nu a ieşit bine tatăl, că fiul intra în sediul DNA Ploieşti. Deputatul PSD Vlad Cosma a dat şi el declaraţii în dosarul în care este acuzat că a făcut presiuni asupra angajaţilor Consiliului Judeţean Prahova ca să îi acorde firmei lui Iulian Herţanu un contract de 10 milioane de euro, tot din fonduri europene.

„Am făcut şi eu o declaraţie, am spus adevărul”, a spus el după audiere.

Cu mandat a fost adus la audieri şi un consilier local din Ploieşti. Ionuţ Ionescu a fost director de implementare a proiectelor europene şi e acuzat că a semnat pentru subcontractarea lucrărilor către firma cumnatului lui Victor Ponta. După două ore de audieri, bărbatul a fost reţinut.

Şi Cornelia Naum, mama premierului, a fost audiată în urmă cu două săptămâni în acelaşi dosar.

Sora premierului, Alexandra Herţanu, a dat şi ea ochii cu procurorii în dosarul în care soţul ei este arestat, împreună cu doi parteneri de afaceri. Cei trei sunt acuzaţi de fraudă cu fonduri europene.

În acest dosar este urmărit penal, sub control judiciar, şi deputatul Sebastian Ghiţă. Împreună cu Vlad şi Mircea Cosma, el l-ar fi ameninţat pe directorul companiei care administrează sistemele de apă şi canalizare din Prahova şi l-ar fi obligat să facă demersurile pentru ca o lucrare din oraşul Comarnic să fie atribuită firmei controlate de cumnatul premierului. Anchetatorii spun că Iulian Herţanu ar fi folosit banii europeni în alte scopuri, iar lucrările ar fi fost făcute de mântuială. Acum îi impută un prejudiciu de aproape opt milioane de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri