Iohannis: Nicio dronă nu a ajuns în România. Ştiu exact cine, când şi ce trebuie să facă dacă pică ceva pe pământ NATO

Data actualizării: Data publicării:
izmail prot drona
Atac cu drone asupra portului Izmail de pe Dunăre. Foto: Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, întrebat despre riscul ca o dronă rusească să cadă pe teritoriul României, că ştie exact cine, când şi ce trebuie să facă dacă pică ceva pe pământ NATO. „Dacă magnitudinea evenimentului este ceva ce depăşeşte lucruri foarte clare statuate în procedurile noastre, ştie toată lumea foarte clar când şi cum să facă”, a mai spus şeful statului. El a adăugat că aceste informaţii nu sunt de domeniul public.

Șeful statului a fost întrebat, marți, de jurnaliști ce va face România dacă pe teritoriul ei ar cădea o dronă din războiul pe de teritoriul Ucrainei şi dacă este posibil să se activeze Articolul 5 şi batalionul aflat la Cincu să se angajeze în operaţiuni de luptă.

„La ultimul Summit NATO am hotărât asupra unor lucruri concrete şi ştiu exact cine, când şi ce trebuie să facă dacă pică ceva pe pământ NATO, dacă are loc un eveniment, dacă magnitudinea evenimentului este ceva ce depăşeşte lucruri foarte clare statuate în procedurile noastre, ştie toată lumea foarte clar când şi cum să facă”, a spus președintele, potrivit News.ro.

Klaus Iohannis a menţionat că aceste informaţii nu sunt de domeniul public.

„Cu siguranţă, da, avem un scenariu, da, avem un plan pentru fiecare incident posibil. E evident, nu înseamnă şi că ne dorim să se întâmple aşa ceva. Nu ne dorim să aibă loc aceste incidente pe pământ NATO, care, în cazul de faţă, este România”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a dat asigurări că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România, după ce ucrainenii au spus că au dovezi că drone ale rușilor au explodat pe teritoriul țării noastre, în timpul unui atac asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri