Sari la conținut

Lanțul de șaormerii al unui român din SUA a ajuns ținta criticilor, din cauza uniformelor angajatelor sale

Un lanț de șaormerii al unui român din Detroit a devenit ținta criticilor, după ce o femeie de afaceri s-a plâns de mesajele cu tentă sexuală pe care sunt obligate să le poarte angajatele, relatează Yahoo.com.

Angajatele Bucharest Grill din Detroit au o uniformă compusă din colanți, inscripționați pe posterior cu un mesaj provocator: „We Deliever” („Noi îți livrăm”). Jerroll Sander, o femeie de afaceri din Detroit, s-a plâns pe Facebook în legătură cu uniforma angajatelor și a afirmat că acesta nu este decât un alt exemplu de sexism la locul de muncă, din timp ce angajații de sex masculin nu au uniforme cu mesaje sexiste inscripționate pe ele.

„Mi s-a părut un mesaj foarte sexualizat și am rămas fără cuvinte. Pare atât de lipsit de respect față de fetele noastre. M-am plâns managerului, la fel au făcut și niște mămici care au fost de acord că mesajul e nepotrivit. Unele dintre fetele care lucrează acolo erau vizibil fericite că cineva a luat atitudine”, a scris Sander pe Facebook.

Proprietarul Bucharest Grill din Detroit este un român, Bogdan Tarasov, care a declarat unui post de radio local că niciun angajat al său nu este obligat să poarte uniforma respectivă. Tarasov, care deține trei șaormerii în Detroit, susține că angajatele sale au la dispoziție și alte uniforme din care să aleagă și că nu există niciun mesaj sexual în spatele sintagmei „We Deliever”, dar că a luat la cunoștință criticile care i se aduc și va îndepărta mesajul ofensator de pe uniforme.

La o săptămână după mesajul lui Sander, uniformele nu au fost încă schimbate. „Proprietarul spune că are nevoie de câteva zile pentru a vedea cât ar costa să cumpere alți pantaloni pentru uniforme. I-am sugerat să le ceară angajatelor să poarte pantaloni negri, simpli. Posterioarele fetelor noastre nu ar trebui să fie un panou de publicitate”, a mai spus Sander.

Pe aceeași temă