Limitatorul de înălțime din Olt care s-a prăbușit peste o mașină și a omorât o femeie a căzut și anul trecut. Ce spun oamenii din zonă

Data actualizării: Data publicării:
limitaor de inaltime prabusit
Limitatorul de înălțime din Olt care s-a prăbușit peste o mașină și a omorât o femeie a căzut și anul trecut. FOTO: ISU Olt

Apar informații noi despre accidentul tragic din județul Olt. Limitatorul de înălțime care s-a prăbușit peste o mașină și a omorât o femeie a căzut și anul trecut. Atunci s-a prăbușit pe șosea, dar nimeni nu a fost rănit. 

Limitatorul a fost lovit și în august 2023, atunci au fost distribuite imagini cu momentul în care angajații de la compania de drumuri lucrau ca să îl așeze la loc.

Oamenii din zonă și primarul care deține utilajul care a lovit ieri limitatorul de înălțime acuză că bara metalică nu a fost fixată bine și nu a fost pusă în siguranță, acesta fiind motivul tragediei de ieri.

Acum, bara metalică a fost pusă la loc, iar muncitorii au dat asigurări că este sudată și că nu mai e niciun pericol.

Primarul din localitatea Stdina, cel care deține utilajul implicat ieri în accident, vrea să facă plângere penală pentru că atunci cînd s-au făcut asflatări în zonă, terenul a fost înălțat și limitatorul de înălțime nu mai respectă normele legale. În opinia primarului, șofeurl utilajului nu e vinovat.

La poliția județului Olt s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de ieri.

Marți, un utilaj a lovit un limitator de înălţime din metal, pe DN 6, în judeţul Olt, care s-a prăbușit peste o mașină în care erau trei persoane - bunică, fiu și nepot. 

Femeia în vârstă de 66 de ani, care se afla în dreapta șoferului, a decedat. Ceilalți doi pasageri în vârstă de 18 și 41 de ani au fost transportați la spital. Este vorba despre șoferul, pentru descarcerea căruia pompierii au avut nevoie de 30 de minute, și de fiul lui. Adolescentul a fost dus la spitalul din Caracal. 

Accidentul s-a petrecut pe DN 6, în zona localităţii Dăneasa, judeţul Olt. 

CFR a informat că un TIR care transporta un utilaj și a rupt poarta de gabarit montată înaintea podului de cale ferată situat între stațiile CF Fărcașele și Drăgănești Olt. Grinda porții de gabarit a fost smulsă de pe poziție, iar în momentul prăbușirii de pe reazeme a acroșat un autoturism. Podul feroviar de la km 142+378 este tip grindă metalică. Deschiderea podului feroviar este de 17,8 m, iar ultima revizie tehnică a fost efectuată în octombrie 2023, starea tehnica a acestuia fiind corespunzătoare, potrivit CFR.

În paralel cu ancheta derulată de poliție pentru a se stabili cauza care a dus la acest accident, și reprezentanții SRCF Craiova vor face verificări și măsurători în zona accidentului. Trenurile pe relația Fărcașele - Drăgănești Olt circulă cu viteza normală, precizează CFR.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri