Lucrări reluate pe drumul expres Craiova-Pitești, noul constructor trebuie să predea primul tronson în 18 luni

Data actualizării: Data publicării:
restrictii de viteza pe drum in lucru
Lucrări reluate pe drumul expres Craiova-Pitești, noul constructor trebuie să îl predea în 18 luni. FOTO: Captură Digi24

Primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești urmează să fie gata peste un an și jumătate. Bucata de drum ar fi trebuit finalizată la sfârșitul acestui an, dar termenul a fost amânat din cauza firmei care a câștigat inițial licitația. Compania Națională de Drumuri a emis ordinul de începere a lucrărilor, iar noul constructor poate începe organizarea șantierului. 

Lucrările la primul tronson au început în 2019 și urmau să fie finalizate în acest an, numai că firma italiană care a câștigat inițial licitația nu și-a respectat angajamentul și a fost reziliat contractul.  

Tronsonul 1 pleacă din Craiova și se termină în orașul Balș din județul Olt. Se întinde pe o distanță de 17 kilometri, iar până în prezent, această lucrare a fost realizată în proporție de 52 la sută.

Șoferii nu nu-și fac mari speranțe că vor circula curând pe această porțiune de drum.

Șofer: „Niciodată! Păi de azi s-a dat ordinul de începere. Nu!”

Șofer: „Nu cred! Nu cred, banii s-au mâncat. Nu se va mai face nimic. Patru mașini am distrus pe drumul ăsta. E jalnic! Patru mașini! Una chiar i-am dat și foc. Am luat-o pe tarla și a luat foc.”

Șofer: Pai nu vedeți cum se înghesuie pe aici?! Se mișcă foarte rapid, uitați-vă!

Reporter: Mai aveți speranța că va fi gata acest tronson?

Șofer: Va fi gata, dar ca la noi, la români. 

Reporter: V-ati stricat mașina?

Șofer: Da. Trebuie să bag cam vreo 10.000 de lei, să o pun la punct.

Noul termen de execuție este de 18 luni.

Cristi Tudor, purtător de cuvânt al DRDP Craiova: „Deja au început procedurile de predare a amplasamentului. Antreprenorul are un termen de pregătire a organizării de șantier și aprovizionare cu materiale, dar deja a demarat și aceste proceduri. În perioada următoare vom vedea utilajele în șantier trecând la execuția pentru finalizarea lucrărilor.”

Drumul Expres Craiova-Pitești are o lungime de peste 120 de kilometri și e împărțit în patru tronsoane. Anul trecut a fost deschisă circulația pe tronsonul 2 care are aproape 40 de kilometri și se întinde de la Balș la Valea Mare. Întregul proiect al drumului este de 726 de milioane de euro, bani care provin din fonduri europene. Autoritățile dau asigurări că până la finalul anului viitor vor fi date în folosință toate tronsoanele. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri