Lucrările de la "Golden Gate" vor fi supravegheate, de teamă că podul n-ar fi gata la timp. Grindeanu, mesaj pentru firma de pe șantier

Data actualizării: Data publicării:
podul de la braila (1)
Cum arată podul suspendat de la Brăila după montarea tablierului metalic de 22.000 de tone. Sursa foto: Cristian Pistol/Facebook

O echipă a CNAIR va supraveghea lucrările la podul de la Brăila și se va asigura că vor fi gata la timp. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că a primit asigurări de la constructor că lucrările se vor termina anul acesta în decembrie. "Nu e o firmă de apartament. Atâta timp cât este un contract, el trebuie dus la bun sfârșit", a transmis el.

Alți oficiali din Ministerul Transporturilor, precum și șeful Companiei de Infrastructură, declaraseră recent că lucrările la pod și la o parte a drumurilor de legătură, circa 10 kilometri, nu pot fi încheiate în două luni dacă nu se accelerează ritmul de lucru.

Ca să se încadreze în termen, constructorul va trebui să lucreze în trei schimburi. O echipă a CNAIR va supraveghea lucrările și se va asigura că vor fi gata la timp.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: "Termenul acesta, având în vedere depășirea acestui punct, mă aștept să fie respectat. Am văzut de prea multe ori mesaje diferite.

Cu toții vedem că este o lucrare impresionantă. E pentru prima oară când în România modernă se construiește așa ceva. E una din construcțiile importante în Europa, în acest moment. Nu sunt pesimist din fire, îmi doresc ca acest grafic pe care insist să-l filmați, să-l pozați, să fie și pus în practică."

Reporter: Faptul că ne-ați zis de trei ori să fotografiem graficul respectiv ne arată că e o provocare și nu sunteți atât de optimist.

Sorin Grindeanu: "Vreau să vă spun că nu vorbim de o firmă de apartament, este una dintre cele mai mari companii care își desfășoară activitatea în România. Au multe proiecte în România, în continuare își doresc să aibă proiecte în țara noastră pe infrastructură, în continuare beneficiază de sprijinul beneficiarilor, dar atâta timp cât este un contract, el trebuie dus la bun sfârșit".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri