Ludovic Orban, ironic la adresa lui Mihai Fifor: Nici nu știu ce e, muzeograf. Dăncilă să propună un comisar impecabil

Data actualizării: Data publicării:
171012_mihai fifor_PSD_CEX_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ludovic Orban, președintele PNL, spune că Mihai Fifor nu poate fi propunerea României pentru funcția de comisar european, deoarece este cel mult un „muzeograf”, despre care însă nu ştie dacă a participat la vreo descărcare arheologică. Premierul trebuie să nominalizeze o persoană „impecabilă”, nu un „neofit”, precum Nicolae Bădălău sau Dănuț Andrușcă.

Mihai Fifor, nici nu știu ce e, muzeograf...cred că cel mult se pricepe la descărcări arheologice, deși nu cred că a participat la vreuna. Ca să nu mai spun că există un echilibru de gen în cazul Comisiei Europene. (...) România trebuie să trimită un om care să fie din punct de vedere al integrității, impecabil, și de asemenea, să aibă un background potrivit pentru acest portofoliu. Pentru că și dacă e trece de comisia juridică și omul este considerat integru și că respectă criteriile de integritate, va ajuge la audiere în comisia de specialitate, iar acolo, dacă trimite Dăncilă un neofit, un candidat gen Bădălău, gen Andrușcă șamd, nu va trece, pentru că nu va întruni votul din comisia de specialitate TRAN.”, a afirmat președintele PNL.

Potrivit lui Ludovic Orban, ultimele activități ale premierului, pe plan internațional, sunt nejustificate, iar social-demcorații nu mai au „legătură cu realitatea”.

Întrebată la Ploiești dacă Mihai Fifor este un candidat pentru postul de comisar european, Dăncilă a răspuns: „Poate fi și Mihai Fifor. Mihai Fifor este un candidat potrivit, pot fi și alți candidați, astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere”.

Redactare G.M.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri