Ludovic Orban: Nu putem stabili persoanele testate în mod aleator, să selectăm 10.000 oameni sunt povești

Data actualizării: Data publicării:
orban pnl microfoane

Premierul Ludovic Orban spune că testarea pentru Covid-19 se va face conform actualelor norme de testare și în funcție de capacitatea de testare a autorităților. El a făcut referire la un proiect anunțat ieri de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și de managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, care prevede testarea unui eșantion de 10.500 de bucureșteni.

„Nu putem stabili persoanele testate în mod aleator. Să selectăm 10.000 oameni sunt povești, există ordine a priorităților de testare, depinde de cum evoluează situația și de capacitatea de testare”, a spus el, într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

Bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, dar nu este vorba despre întreaga populație a Capitalei, ci despre un eșantion de 10.514 persoane din 5 categorii de vârstă, a spus ieri Adrian Streinu Cercel.

Testarea va începe luni, 30 martie. Primăria Capitalei va achiziționa 4.000 de teste, iar cele 6 primării de sector vor cumpăra cate 1.000 de teste, a precizat Gabriela Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri