MAE: 17 cetățeni români și familiile acestora aflați în Fâșia Gaza au fost evacuați în Egipt

Data actualizării: Data publicării:
români evacuați din gaza
Cei 17 cetățeni români și familiile acestora au fost preluați din punctul de trecere a frontierei Rafah. Sursa foto: MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că 17 persoane, cetățeni români și membrii familiilor acestora, au fost evacuate din Fâșia Gaza și se află pe teritoriul Egiptului, în drum spre Cairo. Aceștia urmează să ajungă în România.

MAE a comunicat că marți, 14 noiembrie 2023, „în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 17 persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) și se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.”

români evacuați din fâșia Gaza
sursa foto: MAE

MAE precizează că, până la acest moment, 220 de cetățeni români și membri de familie evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România.

Cei 17 cetățeni români și familiile acestora au fost preluați din punctul de trecere a frontierei Rafah de către o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE și reprezentanți ai Ambasadei României în R.A. Egipt, urmând a fi însoțiți până la Cairo de o altă echipă mobilă a Celulei de Criză MAE. Cetățenii evacuați urmează să ajungă în România în perioada următoare.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri