Mai multe teste făcute în România pentru coronavirus, în ultimele 24 de ore

Data actualizării: Data publicării:
set pentru testarea pentru coronavirus
Foto: Inquam Photos / George Călin

În ultimele 24 de ore numărul testelor pentru coronavirus făcute în România a crescut cu peste 3.000. Dacă până vineri erau efectuate 4.973 de teste, în ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, numărul testelor se ridică la 8.284. Dintre acestea, 308 teste au fost pozitive.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că sunt mai mulți factori care au determinate dublarea testelor într-o singură zi, printre care schimbarea metodologiei de raportare. Adică au fost incluse în rezultatele totale și testele făcute de mai multe ori unei anumite persoane.

„Creșterea numărului de teste realizate comunicate vineri 20 martie a.c., la 8.284 de la 4.973 comunicate joi, 19 martie a.c., este determinată de mai mulți factori:

  • Schimbarea metodologiei de raportare în sensul menționării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19)
  • Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate.
  • Creșterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

Reiterăm faptul că autoritățile au în vedere creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri