Mai mulți angajați dintr-o primărie s-au autosuspendat din funcții, după ce primarul a anunțat că îi va verifica cu etilotestul

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu un etilotest in mana
Alcooltestul va ajunge și la alte instituții. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Mai mulți angajați ai Primăriei din Târgu Jiu s-au autosuspendat din funcții ori și-au luat concediu. Toate acestea după ce primarul a anunțat că va face teste pentru a-i găsi pe cei care vin băuți la birou sau care beau în timpul orelor de serviciu.

Primaria are peste 600 de angajați și oricare dintre ei poate fi supus testării dacă există suspiciunea că au consumat alcool.

Alcooltestul va ajunge și la alte instituții. Acum este la Poliția Locală.

Reporter: „De cât timp aveți în custodie alcooltestul?”

Florin Băluță, director Poliția Locală: „Din anul 2022, l-am primit de la Primăria municipiului Târgu Jiu și îl avem în custodie.”

Reporter: „L-ați utilizat?”

Florin Băluță, director Poliția Locală: „Da, l-am utilizat de câte ori a fost nevoie, de fiecare dată când există indicii sau prin sondaj, la anumite intervale de timp.”

Marcel Romanescu, primar: „Nu vom merge niciodată să folosim acest aparat pe toți angajații, dar dacă avem anumite suspiciuni din acel moment avem exact, prin regulamentul stabilit, care sunt persoanele care pot folosi acest aparat, care este și omologat. Încă din 2019 avem acest aparat, iar în acel moment cei care se știau cu acest viciu și cu faptul că veneau sau puteau să ajungă la serviciu sub influența băuturilor alcoolice au preferat să se suspende din funcție.”

Oamenii spun că testarea e binevenită și că așa angajații de stat vor fi mai disciplinați.

Localnic: „Corect, de aia a fost treaba cu domnul secretar alaltăieri, care a fost la o petrecere în afara instituției și zice că a consumat cu prietenii și cineva din elită l-a dat în gât. În timpul serviciului, indiferent că te duci în altă parte, nu trebuie consumate băuturi alcoolice și nici substanțe.”

Localnic: „Mi se pare un lucru benefic, nu avem voie să punem alcool în gură.”

Reporter: „Credeți că se mai duc angajații băuți la muncă?”

Localnic: „Eu cred că obișnuiesc să se mai ducă, dar nu ar trebui.”

Pe 13 februarie secretarul Primăriei Târgu Jiu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,51.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri