Mai mulți deținuți de la Penitenciarul Aiud primesc burse de merit. Ministerul Educației le dă, lunar, între 300 și 400 de lei

Data publicării:
detinut
16 deținuți din Penitenciarul de maximă siguranță din Aiud primesc, lunar, bani de la Ministerul Educației. FOTO: Shutterstock

În acest an școlar, nu doar zeci de elevi cu medii sub 5 au burse de merit, ci și mai mulți deținuți. Potrivit site-ului ardeal24.ro, 16 deținuți din Penitenciarul de maximă siguranță din Aiud primesc, lunar, bani de la Ministerul Educației.

Potrivit noilor reglementări din învățământ, nu există limită de vârstă pentru cei care pot beneficia de astfel de burse. Așadar, patru deținuți care s-au înscris în ciclul gimnazial în această toamnă se află printre cei mai buni 30% dintre elevii din clasa lor și au burse de merit de 400 de lei lunar.

Alți 12 sunt înscriși la școala profesională și primesc burse de 300 de lei lunar.

În luna octombrie, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, cu prilejul vizitei ambasadorilor la „Ziua Porţilor Deschise” de la Penitenciarul Rahova, că în acest moment în sistemul penitenciar din România avem o populaţie de 23.555 de deţinuţi, dintre care doar 4,45% sunt femei.

Despre rata recidivei, ministrul a precizat că în 2012 rata de recidivă era de 45,78%, în luna martie a acestui an avem 36,75%, cea mai scăzută rată de recidivă din ultimii 12 ani.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri