Marcel Ciolacu: Autorităţile române sunt în contact strâns cu autorităţile din Maroc şi sunt gata să ofere asistenţă

Data publicării:
Marcel Ciolacu la Guvernul României, ședință
Foto: Premierul României, Marcel Ciolacu. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat printr-o postare pe X, fosta Twitter, că autoritățile române sunt gata să ofere asistență Marocului. Cel puţin 632 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un puternic seism care a lovit Maroc, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"În urma cutremurului devastator din Maroc, autorităţile române sunt în contact strâns cu autorităţile marocane şi sunt gata să ofere asistenţă.”, transmite prim-ministrul României.

“Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familii îndoliate şi către salvatorii curajoşi care lucrează împotriva cronometrului", a mai completat Marcel Ciolacu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel puţin 632 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un puternic seism care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând pagube enorme şi semănând panică la Marrakech, celebră destinaţie turistică, şi în mai multe alte oraşe, potrivit unui nou bilanţ.

Centrul naţional pentru cercetare ştiinţifică şi tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat că seismul a fost de magnitudinea de 7 pe scara Richter, iar epicentrul său a fost localizat în provincia Al-Haouz, la sud-vest de oraşul Marrakech, destinaţie foarte populară printre turiştii străini.

Peste 300 de persoane au fost rănite, dintre care 51 se află în stare gravă.

Conform media marocane, acesta este unul dintre cele puternice seisme care au lovit regatul până acum.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri