Marea Britanie: Blocada navală rusă în Marea Neagră împiedică Ucraina să se reaprovizioneze. Rusia încă nu are superioritate aeriană

Data actualizării: Data publicării:
Russia Crimea Defence Naval Drills
Nave ale flotei ruse din Marea Neagră, februarie 2022. Foto: Profimedia Images

Forţele navale ruse continuă blocada coastei ucrainene a Mării Negre şi a Mării Azov, ceea ce împiedică reaprovizionarea pe mare a Kievului. În acelaşi timp, în ciuda intensificării acţiunilor aeriene în sud-estul Ucrainei, Rusia nu a obţinut încă superioritatea aeriană, informează serviciile de informaţii britanice.

„Minele din Marea Neagră reprezintă un risc serios pentru activitatea maritimă”, se arată într-o postare publicată pe contul de Twitter al Ministerului Apărării din UK.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, serviciile de informaţii britanice consideră că Rusia are în continuare capacitatea de a iniţia o debarcare, dar o astfel de operaţiune are un potenţial de risc tot mai mare, în condiţiile în care forţele ucrainene au avut suficient timp la dispoziţie pentru a se pregăti pentru o astfel de situaţie.

În comunicatul Ministerului britanic al Apărării nu se precizează clar cărei ţări aparţin minele aflate în prezent în Marea Neagră, dar prezenţa acestora e cauzată „aproape sigur” de prezenţa navală rusă în această zonă.

În acelaşi timp, se constată o intensificare a activităţii aeriene ruse în sud-estul Ucrainei. În ciuda eforturilor aviaţiei ruse de a diminua capacităţile antiaeriene ale Ucrainei, avioanele ruseşti sunt în continuare vulnerabile în faţa sistemelor antiaeriene cu rază scurtă şi medie ale Kievului.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri