Video Exclusiv Mărturie tulburătoare. Fratele Alexandrei: Singura care a vrut să o ajute a fost o asistentă, dar doctorița a dat-o afară din cabinet

Data actualizării: Data publicării:
fratele alxandrei, vlad miron
Fratele Alexandrei, gravida care a murit în Spitalul din Botoșani, a declarat la Digi24 că singura care a încercat să o ajute pe sora lui a fost o asistentă care s-a dus după o doctoriță, dar că aceasta a dat-o afară din cabinet. FOTO: captură Digi24

Fratele Alexandrei, gravida care a murit în Spitalul din Botoșani, a declarat la Digi24 că singura care a încercat să o ajute pe sora lui a fost o asistentă care s-a dus după o doctoriță, dar că aceasta a dat-o afară din cabinet. Bărbatul a spus că va da în judecată spitalul și medicii care nu au ajutat-o pe Alexandra. De asemenea, a declarat că a primit o mulțime de mesaje de la oameni care au avut de suferit de pe urma acelorași medici.

 

"Poate dacă îmi scria mie, poate mă duceam acolo, reușeam să fac ceva. Eu am aflat dimineață de la mama mea că a murit. I-a scris soțului și a sunat-o pe mama. Ultimul mesaj i l-a dat mamei, atunci mama s-a urcat în mașină și s-a dus la maternitate, dar era prea târziu.

Nu se aștepta nimeni, mama e și ea cadru medical, nu bag toate cadrele medicale în aceeași oală, sunt și medici dedicați. Dar pe aceștia nu pot să îi numesc medici.  Cum poți spune când vezi că față aia te imploră să îi faci ceva și tu să îi spui să aștepte medicul curant. Și un criminal mai are milă câteodată.

Singură care a încercat să facă ceva a fost o asistentă care a sunat medicii, s-a dus la cabinetul doctoriței și ea a dat-o afară din cabinet. Asistenta a încercat să aducă doctorița. Doctorița era acolo. Ce aștepta? Bani? Îi dădeam, dar cui să-i dau dacă nu a venit nimeni?

De ce trebuie să se paseze responsabilitatea de la unul la altul? Am înțeles că s-a făcut prescripția medicală pe numele doctorului curant care era acasă. 

Mulți oameni au pățit la fel, dar au avut fericitul caz să nu se întâmple tragedii. Mulți se revoltă pentru că au trăit pe pielea lor, mi se și blochează telefonul cu mesaje cu cazuri pe care le-au pățit și ei, foarte multe cazuri, cam aceiași doctori. Nu e prima dată când se întâmplă, dar ei au avut noroc și au trăit.

O să dau în judecată spitalul și medicii, ei trebuie să plătească, să fie pedepsiți penal. Vreau să văd că fac ani și de pușcărie, să se facă dreptate, să nu mai pățească altcineva așa ceva", a declarat la Digi24 Vlad Miron, fratele Alexandrei.

Managerul interimar al Spitalului Judeţean Botoşani, unde Alexandra a murit după ce șapte ore nu a primit nicio îngrijire medicală, a fost demis. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Botoșani, care a cerut și demisia medicului curant și a celui de gardă care nu au dat dovadă de empatie față de gravida care avea nevoie de ajutor.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri