Mesaje de apreciere la adresa SPP din partea lui Klaus Iohannis și a foștilor președinți

Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency
Foto: presidency.ro

Serviciului de Protecţie şi Pază aniversează 28 de ani de la înfiinţarea instituţiei, ocazie cu care președintele Klaus Iohannis, dar și foștii șefi de stat ai României, au transmis conducerii şi personalului SPP mesaje în care au felicitat instituția pentru profesionalismul și seriozitatea de care a dat dovadă până în prezent. 

Klaus Iohannis a transmis felicitări personalului pentru realizări, amintind că SPP se bucură de credibilitate și prestigiu, în țară și în exteriorul granițelor.

Îmi exprim aprecierea pentru eforturile conducerii, precum și ale tuturor celor care fac parte din această instituție, pentru menținerea unui înalt nivel de performanță în realizarea sarcinilor specifice, cu rezultate remarcabile atât în plan intern, cât și extern.

Serviciul de Protecție și Pază se bucură de credibilitate și prestigiu, în țară și în exteriorul granițelor, datorită prestației profesionale și adaptării continue a capacităților de pregătire și intervenție, în funcție de situațiile întâlnite.

Astăzi, securitatea globală, cea europeană și națională a României sunt supuse unor riscuri noi, care decurg din perpetuarea unor conflicte regionale, proliferarea armelor nucleare, atacuri cibernetice, migrație ilegală și terorism internațional. (…)

Vă felicit pentru realizări și adresez îndemnul ca, în contextul amenințărilor, riscurilor și vulernabilităților la adresa securității naționale, Serviciul de Protecție și Pază să își asume pe mai departe un rol activ pe dimensiunea specifică de activitate, sprijinind, astfel, îndeplinirea intereselor și obiectivelor strategice ale României”, a transmis Klaus Iohannis.

SPP este un serviciu de elită care își selectează oamenii dintre cei mai buni absolvenți ai instituțiilor militare din țară, spune fostul președinte Traian Băsescu.

La mulți ani tuturor ofițerilor și subofițerilor din Serviciul de Protecție și Pază! Sunt unul care beneficiază de serviciile ofițerilor SPP de 18 ani și nu am a spune decât că am văzut profesionalism și loialitate față de demnitarul pe care l-au protejat. 

În același timp, pot spune că sunt mândru de serviciu având în vedere că însuși Ban Ki-moon, când era secretar general al ONU, mi-a solicitat prelungirea misiunii ofițerilor SPP în Sudan, Afganistan și, la sfârșitul mandatului, în Libia.

Este un serviciu de elită care își selectează oamenii dintre cei mai buni absolvenți ai instituțiilor militare din țară. (…) Oricum, la mulți ani SPP! Și vă mulțumesc pentru cei 18 ani de serviciu loial”, a declarat Traian Băsescu.

Și fostul președinte Emil Constantinescu a urat La mulți ani! instutuției, adăugând că ofițerii SPP sunt un vector important al imaginii României.

„Prin prezența lor în proximitatea demnitarilor atât pe plan național, cât și prin prezența lor alături de demnitari străini care vizitează România sau prin activitatea pe care o desfășoară alături de înalți diplomați din organizațiile internaționale, ofițerii SPP sunt un vector important al imaginii României”, a spus Emil Constantinescu.

SPP s-a comportat ireproșabil în toți acești ani, spune Ion Iliescu, care speră ca, în contextul în care se impune discutarea legilor siguranței naționale, activitatea Serviciului va fi apreciată cum se cuvine.

Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră, într-un moment aniversar, cu prilejul zilei Serviciului de Protecție și Pază. Un Serviciu care are deja o tradiție, și a făcut, nu o dată, dovada capacității sale de a răspunde misiunilor care îi sunt încredințate, atât în plan intern, cât și în plan extern. SPP a evoluat, și-a adaptat metodele și mijloacele de pregătire a luptătorilor și pe cele de operare la un mediu de securitate în schimbare, cu exigențe sporite și cu amenințări mereu mai variate.

În ceea ce mă privește, după experiența pe care o am în relația cu instituția, apreciez în mod special faptul că ea s-a comportat ireproșabil în toți acești ani, îndeplinindu-și sarcinile fixate prin lege cu profesionalism și abnegație, indiferent de contextul politic sau social. Activitatea Serviciului a fost apreciată și de partenerii noștri, fie că este vorba de oaspeți ai statului român, fie că este vorba de responsabili politici și ai ONU din străinătate, care au beneficiat de protecția SPP.

Vreau să cred că, în contextul în care se impune discutarea legilor siguranței naționale, activitatea Serviciului va fi apreciată cum se cuvine, și, prin noile prevederi, i se va oferi cadrul necesar valorificării experienței pe care a acumulat-o în acești ani, prin munca angajaților săi. Serviciul de Protecție și Pază este în slujba statului român, nu în slujba unui lider politic sau a altuia, care au mandate limitate. Activitatea sa nu trebuie, nu are de ce să fie legată de ciclurile electorale. SPP trebuie să-și îndeplinească misiunile încredințate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, organism colectiv de decizie, în care sunt reprezentați toți cei care au responsabilități în domeniul siguranței naționale.

Permiteți-mi să vă adresez felicitări și cele mai sincere urări de bine cu ocazia zilei Serviciului de Protecție și Pază ”, a transmis fostul președinte Ion Iliescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri