Mesajul premierului Viorica Dăncilă de Sfântul Andrei

Data publicării:
Viorica Dăncilă și Irineu Pop, arhiepiscop de Alba Iulia
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă transmite un mesaj către români, cu ocazia sărbătoririi zilei Sfântului Apostol Andrei, amintind că în urmă cu câteva zile a fost sfințită Catedrala Mântuirii Neamului, „o realizare de seamă a României”, care îl are ca ocrotitor pe Sf. Andrei. Momentul este deosebit, consideră Viorica Dăncilă, în condițiile în care sâmbătă se împlinesc și 100 de ani de la Marea Unire.

viorica dancila irineu - gov.ro
Foto: gov.ro

„Este un moment în care se întâlnesc și împletesc, simbolic, unitatea spirituală creștină și unitatea statală românească, întărindu-ne încrederea în destinul național sub cele mai bune auspicii”, spune Viorica Dăncilă.

Mesajul integral al premierului:

„Ziua Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României o sărbătorim, anul acesta, cu mai multă emoție decât oricând, grație împrejurărilor istorice unice la care avem privilegiul să fim martori.      

Acum câteva zile, a fost sfințită Catedrala Mântuirii Neamului, o realizare de seamă a României și un monument deosebit, care îl are ca ocrotitor pe Sf. Andrei, Apostolul poporului nostru. Iar, mâine, sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Este un moment în care se întâlnesc și împletesc, simbolic, unitatea spirituală creștină și unitatea statală românească, întărindu-ne încrederea în destinul național sub cele mai bune auspicii.

Cu aceast prilej special, doresc tuturor românilor o sărbătoare plină de bucurie, iar celor care își serbează numele să aibă parte de tot ce își doresc!

La mulți ani!”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri