Ministrul Apărării a vorbit despre starea militarilor români răniți în Afganistan

Data publicării:
mihai fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat militarii români răniți în atentatul kamikaze din Afganistan sunt în afara oricărui pericol, iar leziunile suferite de aceștia nu le pun viața în pericol.  

O veste extrem de proastă, care ne întristează foarte tare. Am avut un eveniment în această dimineață în Kandahar. 8 militari români aflați într-o misiune de patrulare au fost răniți în urmă unui atac cu un autovehicul capcană.

Au fost evacuați imediat de la locul incidentului. Sunt în acest moment în spital, s-au făcut evaluări medicale. Vestea bună este că cei 8 militari sunt afară oricărui pericol. Suntem în legătură permanentă cu echipa de comandă din Afganistan.

Medicii acordă ajutorul de specialitate. Vestea bună: leziunile pe care le-au suferit nu sunt leziuni care să poată pună viață în pericol și militarii noștri sunt în afară oricărui pericol. Este un eveniment pe care nu ni l-am fi dorit. Nu pot să spun decât că mă gândesc cu mare tristețe la militarii noștri și familiile lor, suntem aproape de ei.

Era un convoi de patrulare, cum se procedează în misiunile pe care le facem, a fost o mașină capcană care s-a detonat”, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării, la Digi24.

Unsprezece copii au fost ucişi în atentatul comis de un kamikaze presupus a fi taliban lângă o moschee în sudul Afganistanului, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia germană de presă DPA.

Şaisprezece persoane, inclusiv civili, poliţişti şi soldaţi români au fost răniţi în atacul comis în districtul Daman.

Opt militari români au fost răniţi în Afganistan, într-un atac cu mașină-capcană. Românii erau în patrulare. Răniții se află în spitalul bazei militare din provincia Kandahar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri