Ministrul Sănătăţii: Două doctoriţe de la Spitalul Gerota sunt în stare critică. 184 de cadre medicale au fost infectate cu Covid-19

Data actualizării: Data publicării:
nelu tataru, ministrul sanatatii
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Două doctoriţe de la Spitalul de Urgenţă Prof. dr. Dimitrie Gerota sunt în stare critică, iar la nivel naţional sunt 184 de cadre medicale infectate cu Covid-19, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Oficialul a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că cele două doctoriţe sunt internate la Secţia de terapie intensivă a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

„Sunt pe ventilaţie mecanică, au prognostic rezervat în acest moment, dar colegii lor şi colegii noştri, medicii, fac toate eforturile pentru a le salva. Ţin să menţionez că până în acest moment avem 184 de cadre medicale infectate cu Covid-19, dintre care cel mai mare focar este la Suceava, cu 90 de persoane, cadre medicale, dintre care 36 de medici. În acest moment avem 32 de persoane, pacienţi, în terapie intensivă, din care 26 sunt în stare gravă”, a precizat Nalu Tătaru.

Spitalul Prof. dr. Dimitrie Gerota din Capitală a intrat pe 14 martie în carantină, după ce mai multe persoane care au intrat în contact cu un pacient infectat cu noul coronavirus, iar unele au fost depistate pozitiv. Poliţiştii au deschis ulterior un dosar de cercetare penală pe numele bărbatului, fost cadru al Ministerului Afacerilor Interne, care nu declarase că venise recent din străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri