Mircea Cărtărescu a fost decorat de Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare”. Scriitorul se află la Chișinău de Ziua Națională a Lecturii

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SALONUL INTERNATIONAL DE CARTE - BOOKFEST 2023
Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai premiați și traduși scriitori români ai perioadei post-comuniste. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost decorat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ,,Ordinul de Onoare”. Decretul prezidențial a fost semnat miercuri, 14 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, informează TV8.

„În semn de înaltă apreciere a activității de creație, pentru merite excepționale in afirmarea literaturii române in lume, precum și pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România, domnului Mircea Cărtărescu, poet, prozator, critic literar și publicist, i se conferă ,,Ordinul de Onoare””, se menționează în decretul semnat de Maia Sandu.

Potrivit InfoPrut, scriitorul Mircea Cărtărescu participă la mai multe evenimente la Chișinău de Ziua Națională a Lecturii, la invitația președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. În prima sa vizită în țara vecină, potrivit sursei citate, Mircea Cărtărescu va avea o serie de întâlniri pentru promovarea lecturii, inclusiv o întâlnire cu cititorii.

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai premiați și traduși scriitori români ai perioadei post-comuniste, publicând peste 30 de volume, traduse în 23 de limbi.

Este unul dintre numele frecvent menționate pentru nominalizare la Premiul Nobel pentru literatură, fiind propus oficial, de două ori, de către Uniunea Scriitorilor din România.

La 11 octombrie 2018 i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Editor : A.R. | M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri