Mobilizare uriașă pentru căutarea unui copil de 2 ani și 7 luni. Micuțul a fost găsit după mai multe ore

Data publicării:
copil cautat schela gorj

Alertă maximă, aseară, în comuna Schela din județul Gorj. Un copil de 2 ani și 7 luni din localitate a fost dat dispărut de familia sa. În căutarea lui au pornit imediat mai multe echipaje de polițiști, jandarmi, pompieri, scafandri și salvamontiști, precum și numeroși voluntari. După mai multe ore de eforturi și emoții puternice, copilul a fost găsit.

În momentul dispariției, micuțul se afla în grija bunicii. Lipsa lui de acasă a fost anunțată la 112 de un unchi. În urma apelului, în comuna Schela s-au mobilizat zeci forțe de ordine și salvatori.

Anamaria Ianc, jurnalist Digi24: În momentul dispariției, micuțul se afla în grija bunicii. Lipsa lui de acasă a fost anunțată la 112 de un unchi. În urma apelului, în comuna Schela s-au mobilizat zeci forțe de ordine și salvatori. Au venit la fața locului pompieri, jandarmi, polițiști, dar chiar și salvamontiști și scafandrii cu o barcă, cu ajutorul careia l-au căutat pe luciul apei.

Misiunea a fost extrem de dificilă, pentru că s-a desfășurat într-o zonă împădurită și s-a prelungit mult după căderea întunericului. La căutări au luat parte și voluntari offroad, cu mașini sau motociclete, dar și numeroși localnici îngrijorați de soarta copilului.

Reporter: Pe unde ati reusit sa ajungeti?
Bărbat: În toată zona asta prin pădure.
Primar: L-am cautat pe un perimetru de 4-5 km, deasupra caselor.
Pompier: Sperăm să găsim copilul în viață.

Dupa patru ore, a venit și vestea cea bună.

Copilul era doar în tricou și desculț

Bărbat: L-a găsit!
Bărbat: Unde l-ați găsit?
Bărbat: La gura văii acolo, ne dete telefon o femeie.

Copilul de 2 ani și 7 luni se afla într-o pădure din apropierea satului.

Salvator: Era pe burtă, în frunze sus, la vreo 2 kilometri, dacă nu țipa, treceam pe lângă el. Deci a început să țipe și l-am auzit și ne-am dus la el. Era dezbracat, doar în tricou era și papucii, un papuc era pe acolo aruncat. L-am luat în brațe, l-am pus în geacă și am venit repede cu el încoace.

Primarul unei localități apropiate: Toată lumea a dorit acest lucru. Și mulțumesc tuturor, cu toate emoțiile care sunt...
Jandarm, despre papuci: Unul era pierdut, nu?
Bărbat: Amândoi erau pierduți.

Voluntar offroad: Probabil că dacă nu era găsit în noaptea asta, mâine dimineață nu mai era posibil să-l găsim în viață. Suntem foarte bucuroși că este în viață. Munca în echipă dă rezultate.

Copilul a fost transportat de urgență la spital, pentru evaluarea stării de sănătate.

Reporter: Anamaria Ianc / Operator: Ionuț Voinea

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri