Video Momentul în care un depozit de muniţii al armatei ruse e aruncat în aer de artileria ucraineană, lângă Zaporojie

Data publicării:
depozit de muniţii al armatei ruse aruncat în aer de artileria ucraineană
Depozit de muniţii al armatei ruse aruncat în aer de artileria ucraineană. Captură gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Armata ucraineană a postat pe reţelele sociale o înregistrare video care prezintă momentul în care artileriştii ucraineni au distrus un depozit de muniţii al armatei ruse în regiunea Zaporojie.

Bombardamentul, efectuat, conform Kievului, de militarii Brigăzii 45 de artilerie a armatei ucrainene, a distrus complet un depozit de muniţii al trupelor ruse şi cel puţin un vehicul, despre care se crede a fi un lansator de rachete de tip Katiuşa, model BM-21 Grad.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Oficialii Kievului susţin că Ucraina are nevoie în prezent de ajutor militar consistent în materie de artilerie precisă şi cu bătaie lungă, pentru a putea învinge armata rusă. Consilierul preşedintelui Zelenski, Alexei Arestovici, a declarat că Ucraina are neveoie de 60 de lansatoare multiple de rachete cu bătaie lungă, de tip Himars sau M270. 

Luni, 6 iunie, Marea Britanie a anunțat că va furniza sisteme de rachete de lansare multiplă M270 fabricate în SUA Ucrainei în câteva săptămâni, la câteva zile după ce SUA au declarat că vor dona patru lansatoare multiple de rachete de mare precizie HIMARS.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri