Video Nereguli grave la Spitalul Județean de Urgențe Turnu Severin. Mâncarea pacienților, transportată pe la subsolul clădirii

Data actualizării: Data publicării:
Mancarea pentru pacientii din Mehedinti, transportata pe la subsolul spitalului
Foto: Captură Youtube / Eugenia Macavei

Comisarii din cadrul Protecției Consumatorilor Mehedinți au descoperit nereguli grave în urma unor controale efectuate la spitalele din județ, potrivit PS News Mehedinți. La Spitalul Județean de Urgențe Turnu Severin, mâncarea pacienților este transportată pe la subsolul clădirii, iar în bucătărie se foloseau vase ruginite, insuficient igienizate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prefectul Cristinel Pavel a dispus un control la spitalele din județul Mehedinți, pentru a se urmări dacă se respectă condițiile igienico-sanitare.

”După scandalul de anul trecut când Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a fost închisă după ce patru pacienţi au decedat fiind depistaţi cu infecţii nosocomiale, eu cred că această unitate medicală ar fi trebuit monitorizată 24 de ore din 24 de autoritățile statului. Din acest motiv, dar și pentru că am primit numeroase sesizări și reclamații din partea cetățenilor am dispus un control la spitalul județean și la celelalte unități medicale din județ pentru a vedea clar situația în care se prezintă, dacă se respectă normele igienico-sanitare, un aspect foarte important pentru pacienții care se internează aici. Vreau să vă spun că nu voi tolera nicio clipă ca în acest spital să nu se respecte condițiile igienico-sanitare, iar controalele vor continua până când deficiențele constatate vor fi remediate”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Carne de pasăre cu echimoze, servită pacienților S.J.U. Turnu Severin

Angajații Protecției Consumatorilor Mehedinți au descoperit că angajații cantinei S.J.U. Turnu Severin foloseau ca materie primă pentru pregătirea hranei pacienților carne de  pasăre prezentând fracturi deschise, cu echimoze pe suprafețe extinse, carne de porc porționată, păstrată în stare de refrigerare în vase ce prezentau o cantitate mare de lichid rezultat din dezghețarea produselor, fără etichete cu elemente de etichetare-caracterizare, fără indicarea datei modificării stării termice care prezenta aspect și miros nespecifice, scrie sursa citată

În bucătărie se foloseau vase ruginite, insuficient igienizate, iar mâncarea destinată a fi servită caldă era păstrată la temperatura camerei. De asemenea, în urma controlului, s-a descoperit că mâncarea pacienților era transportată pe la subsolul clădirii, unde era depozitat echipamentul deteriorat.

Comisarii au dispus retragerea de la comercializare a materiei prime neconforme în cantitate de 159,76 kg / 3.231,75 lei și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei.

Mâncare mai puțină pentru copiii internați la Spitalul Municipal Orșova

La Spitalul Municipal Orșova, comisarii au descoperit că pacienților secției de pediatrie li se servea mai puțină mâncare față de recomandarea medicilor. La micul dejun, copiii primeau margarină, aliment nerecomandat preșcolarilor și școlarilor conform reglementărilor legale.

La regimul special, pacienții primeau 80 grame de carne de pasăre față de 100 grame, așa cum se menționa în documentele interne. Meniul destinat medicilor, pe lângă faptul că asigura hrana pentru toți medicii angajați și nu doar pentru personalul de gardă, era total diferit pentru toate cele trei mese ale zilei, încadrându-se în necesarul zilnic de proteină spre deosebire de cel al pacienților care nu se încadra în acest necesar.

Nereguli și la Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin

La Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin s-a aplicat un avertismen pentru neindicarea în listele meniu în mod diferențiat, printr-un set de caracteristici grafice diferite clar de restul ingredientelor a substanțelor ce pot cauza alergii sau intoleranțe.

Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin a fost sancționat cu 30.000 lei, pentru nerespectarea termenelor din Planul Operaţional pe anul 2019. Și celalalte două spitale verificate au fost sancționate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri