Newsweek: Contractul cu Tel Drum, un bonus. Câți bani a încasat soțul șefei CSM de la o companie în insolvență

Data publicării:
simona marcu inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Avocatul Gil Vasile, soțul șefei Consiliului Superior al Magistraturii, a încheiat un contract de peste 62.000 de euro cu o companie de stat aflată în insolvență, relatează marți Newsweek România. Înțelegerea a fost parafată în timpul guvernării Uniunii Social-Liberale (USL).

simona marcu inquam octav ganea
Simona Marcu devenit preşedinta CSM pe 5 ianuarie 2018. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

În octombrie 2013, CNI (Compania Națională Imprimeriile) Coresi intra în insolvență. Compania este deținută integral de către statul român, prin Ministerul Culturii. 

Cu pierderi anuale de milioane de lei, CNI a încheiat cu o lună înainte să intre în insolvență, în septembrie 2013, un contract de asistență juridică cu Cabinetul de avocatură Gil Vasile din București. 

Suma negociată a fost de 62.590 de euro, potrivit declarației de interese a noii șefe a CSM, judecătoarea Simona Camelia Marcu, soția lui Gil Vasile.

Avocatul Gil Vasile a încasat bani și de la Tel Drum (15.200 de lei), conform unei dezvăluiri a Rise Project.

Jurnaliștii de la Rise Project remarcau faptul că public, judecătoarea Marcu s-a evidențiat cu două intervenţii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declaraţiilor împotriva OUG 13 şi sprijină legile justiţiei în forma propusă de PSD.

Citiți și Ce spune DNA despre documentele dezvăluite de Rise Project cu privire la Tel Drum

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri