Nicușor Dan a trimis conducerii PNL raportul cu stadiul obiectivelor cerute pentru menținerea sprijinului politic

Data publicării:
nicusor dan
Nicuşor Dan a precizat că proiectul promenadei ar urma să fie finalizat într-un an, un an şi jumătate, deci după alegeri. FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, că a înaintat conducerii PNL Bucureşti raportul cu stadiul obiectivelor solicitate pentru ca formațiunea să-i menţină sprijinul politic. Reprezentanţii PNL Bucureşti i-au cerut în luna februarie primarului general să îndeplinească o serie de obiective, într-un termen de şase luni, pentru a continua să-l susțină.

"Solicitarea PNL către mine a avut o perioadă de implementare de şase luni. În 31 iulie am făcut un raport cu stadiul fiecăruia din aceste obiective şi l-am înaintat conducerii PNL Bucureşti", a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Liberalii au solicitat demararea execuţiei lucrărilor la minim două tronsoane din reţeaua de termoficare, finanţate din proiectul de 1,6 miliarde lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru a crea posibilitatea fazării pentru exerciţiul financiar actual.

Totodată, ei au cerut ca lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea să ajungă măcar la 50% execuţie (inclusiv plăţi) până pe 31 iulie, iar circulaţia pe Pasajul Doamna Ghica să se deschidă până pe 31 iulie.

Pe lista liberalilor s-au mai regăsit publicarea primei variante din masterplanul pe biciclete; datoriile curente la serviciul de transport public să nu depăşească contravaloarea facturilor STB pe ultimele 2 luni; subscrierea capitalului social la STB cu minimum 100 de milioane lei pentru planul de recondiţionare a flotei de transport public; deblocarea autorizaţiilor de taximetrie.

Liberalii au mai solicitat prezentarea versiunii finale a strategiei de digitalizare, care să conţină termene clare de execuţie şi bugetele aferente; digitalizarea măcar a unui serviciu public important până pe 31 iulie; reorganizarea Primăriei Municipiului Bucureşti pe criterii de eficienţă şi performanţă administrativă; respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte transparenţa, prin punerea în dezbatere publică a proiectelor Consiliului General; amenajarea şi readucerea într-o "situaţie de bun simţ" a parcurilor aflate în administrarea municipalităţii, în special Cişmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului şi Izvor; finalizarea consolidării clădirilor demarate în mandatul precedent; demararea execuţiei lucrărilor de consolidare şi restaurare pentru minim 10 clădiri emblematice din Bucureşti; actualizarea bazei de date aferente PUG.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii PNL Bucureşti au cerut realizarea unui mecanism de planificare, transparentizare şi prioritizare a lucrărilor publice, din care să reiasă clar etape, bugete, responsabilităţi şi termene de realizare.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri