Nicușor Dan anunță aprobarea unei finanţări de un milion de euro pentru sistemul de semaforizare inteligentă

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan se uită în depărtare.
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri că a fost aprobată cererea de finanţare, prin PNRR, în valoare de un milion de euro, pentru etapele a doua şi a treia ale proiectului de modernizare şi extindere a sistemului de semaforizare inteligentă.

„Această sumă se adaugă celor 11,5 milioane de euro obţinuţi anul trecut împreună cu primăriile de sector pentru prima etapă, cea care vizează modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii”, a precizat primarul, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

A doua etapă presupune modernizări aferente Centrului de trafic existent, software şi hardware, iar cea de a treia - modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), dar aflate în diverse stadii de degradare.

În a patra etapă vor fi reabilitate sau modernizate 194 intersecţii semaforizate existente şi incluse în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecţii sau treceri de pietoni, nesemaforizate, dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri