O aeronavă a Forțelor Aeriene Române a dus medicamente în Siria, pentru a ajuta persoanele afectate de cutremur

Data actualizării: Data publicării:
aeronava militara
O aeronavă a Forțelor Aeriene Române a dus medicamente în Siria, pentru a ajuta persoanele afectate de cutremur. FOTO: Facebook Forțele Aeriene Române

O aeronavă C - 130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a transportat, luni, medicamente și produse medicale în Siria, pentru a ajuta persoanele afectate de cutremurul din 6 februarie.

Misiunea s-a executat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar aeronava a decolat din Baza 90 Aeriană Otopeni, în jurul orei 8.00, cu destinaţia Beirut, Liban, a comunicat Ministerul Apărării Naționale.

Donaţia de medicamente a fost realizată, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, de companii farmaceutice private, respectiv Zentiva Group, Antibiotice Iaşi şi Terapia S.A.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact din partea României, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Siria pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat pe teritoriul acestora.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri