O capsulă rusă Soyuz MS-24 a adus pe Pământ trei cosmonauți de pe ISS. Echipajul a aterizat în Kazahstan

Data publicării:
astronauți
Igor Noviţki, Loral O'Hara şi Marina Vasilevskaia, fotografiați după aterizarea în Kazahstan. Sursa foto: Profimedia Images

O capsulă rusă Soyuz MS-24 cu trei membri ai echipajului ISS la bord a aterizat sâmbătă în siguranţă în stepa Kazahstanului. Cosmonautul rus Igor Noviţki, astronauta americană Loral O'Hara şi prima femeie din Belarus care a zburat din spațiu, cosmonauta Marina Vasilevskaia, s-au întors pe Pământ.

Imaginile cu aterizarea capsulei Soyuz MS-24 au fost transmise în direct de agenţia spaţială rusă Roscosmos, informează Agerpres.

roscosmos
Imaginile cu aterizarea capsulei Soyuz au fost transmise live. Sursa foto: Profimedia Images

Cosmonautul rus Igor Noviţki, astronauta americană Loral O'Hara şi Marina Vasilevskaia, prima femeie din Belarus care a zburat în spaţiu, s-au întors pe Pământ de la Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Capsula a aterizat la 07:17 GMT, la aproximativ 150 de kilometri sud-est, în oraşul kazah Jeskazgan.

Astronauta NASA a finalizat o misiune de 204 zile în spaţiu, în timpul căreia a înconjurat Pământul de 3.264 de ori şi a călătorit aproape 140 de milioane de kilometri.

De la locul de aterizare, după un prim control medical, echipajul Soiuz MS-24 va fi transferat cu elicopterul în oraşul kazah Karaganda, de unde O'Hara se va întoarce în Statele Unite.

Noviţki şi Vasilevskaia vor zbura în Oraşul Stelar, la periferia Moscovei, unde îşi vor petrece perioada de reabilitare.

Cosmonautul rus şi prima femeie cosmonaut din Belarus au petrecut două săptămâni în spaţiu şi au ajuns pe ISS la bordul Soiuz MS-25 pe 25 martie, împreună cu astronautul american Tracy C. Dyson, a cărui misiune pe platforma orbitală va dura şase luni.

Lansarea Soiuz MS-25 nu a fost lipsită de incidente. Programat pentru 20 martie, cu echipajul deja pregătit pentru decolare, zborul a fost amânat în ultimul moment cu 48 de ore din cauza căderii de tensiune la un sistem de rachete purtătoare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri