O femeie din București care pretindea că este estetician, prinsă de poliție. A mutilat zeci de oameni și făcea operații la ea acasă

Data actualizării: Data publicării:
medic estetician cu o seringa in mana
Femeia a pretins că a terminat o școală pentru intervenții estetice, însă în realitate nu avea nicio diplomă. FOTO: Shutterstock

Un nou caz de medic estetician fals în București. Este vorba despre o femeie care făcea intervenții chirurgicale la ea acasă și a mutilat peste douăzeci de persoane. A pretins că a terminat o școală pentru intervenții estetice, însă în realitate nu avea nicio diplomă. Polițiștii s-au sesizat și au chemat-o pe femeie la audieri.

Femeia care a făcut intervenţii chirirgicale estetice fără a avea calitatea de medic este cercetată de poliţiştii din Bucureşti, care au identificat 20 de victime. Femeia practica injectări cu acid hialuronic şi alte proceduri, la sedii fără autorizaţie din Capitală şi Constanţa.

„Astăzi, 27 martie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune”, a transmis, miercuri, Poliţia Captalei.

Potrivit sursei citate, încă din august 2022, fără a deţine un titlu oficial de calificare în medicină, o femeie ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul ţării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive.

„În concret, bănuita ar fi desfăşurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puţin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum şi alte proceduri, la un sediu fără autorizaţie sanitară de funcţionare din Capitală, cât şi la un sediu din judeţul Constanţa. Astfel, bănuita ar fi obţinut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate şi neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei”, a mai transmis Poliţia.

Anchetatorii au făcut o percheziţie, fiind identificate şi ridicate mai multe probe.

Femeia este la audieri la sediu SICE 2, urmând a fi audiaţi şi mai mulţi martori.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri