O nouă controversă legată de Gabriela Ciot, propunerea de rezervă pentru comisar european

Data actualizării: Data publicării:
gabriela ciot agerpres_12583689 (1)
Foto: Agerpres

Propunerea de rezervă a României pentru postul de comisar european, Gabriela Ciot, ar fi plagiat un articol științific, apărut acum 7 ani.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnalista Emilia Șercan, într-un articol publicat de site-ul pressone.ro. Gabriela Ciot, propusă de PSD pentru un portofoliu în Comisia Europeană, ar fi copiat un articol semnat împreună cu fostul negociator șef al României cu Uniunea Europeană, Vasile Pușcaș, acesta din urmă fiind și cel care i-a coordonat acesteia lucrarea de doctorat.

Articolul bănuit de plagiat a fost scris în limba engleză și a apărut într-o revistă de specialitate a Universității Babes Bolyai.

Gabriela Ciot nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Articolul e foarte important pentru că orice persoană care lucrează în mediul academic are o obligație de cercetare științifică. Toate aceste cercetări științifice contribuie la promovarea în gradul următor. Dna Ciot, de exemplu, s-a mutat de la Universitatea Tehnică din Cluj la Universitatea Bab Bolyai, la facultatea de Studii Europene”, spune jurnalista Emilia Șercan.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri