Video O turistă spaniolă a provocat furie și indignare după ce a dansat pe o piramidă mayașă. "Închideți-o"

Data actualizării: Data publicării:
Turistă la piramidă
O turistă a fost la un pas de linșaj după ce s-a urcat și a dansat pe o piramidă, patrimoniu mondial UNESCO, în Mexic. Foto: Captură Tik-Tok

Imaginile cu turista, despre care autoritățile din Mexic au spus doar că este de cetățenie spaniolă, au devenit virale pe rețelele sociale. În imagini, se vede cum femeia urcă până în vârful piramidei deși, de jos, cetățenii o fluieră și o huiduie. În momentul în care aceasta începe să își legene șoldurile oamenii de la baza piramidei răbufnesc de indignare. Oamenii au început să strige: "Închisoare!", scrie Insider.

Imaginile cu femeia urcând treptele unei piramide mayașe protejate din Mexic, în timp ce o mulțime de oameni o huiduie, au fost distribuite masiv în spațiul online, fiind acuzată de lipsă de respect. Piramida
Chichén Itzá, cunoscută și sub numele de El Castillo, un sit istoric mayaș din Yucatán, Mexic, a fost declarată patrimoniu mondial UNESCO.

Gestul femeii de a escalada monumentul a fost cu atât mai revoltător cu cât în spatele un paznic i-a atras atenția de mai multe ori să coboare.

@angelalopeze this is so disrespectful… don’t mess with my Mexican people 🇲🇽 #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral ♬ original sound - ang

Într-un final femeia a coborât treptele, în timp de mulțimea adunată la baza piramidei scanda „afara”, „închide-o” și „închisoare!”.
În timp ce turista era escortată de forțele de ordine, oamenii furioși au stropit-o cu apă și au tras-o de păr.

„Este atât de lipsit de respect... nu te încurca cu poporul meu mexican”, se aude vocea unui bărbat.

Un comentariu cu peste 8.000 de aprecieri spunea: „Nu înțeleg de ce vor să urce pe el. Este atât de abrupt și este istoric. Adică o greșeală și se prăbușesc la moarte”.

Un alt videoclip al incidentului, postat pe Twitter, care are peste 7,1 milioane de vizualizări, arată că femeia este condusă prin mulțimea de oameni care aruncă sticle în direcția ei, iar o persoană poate fi văzută apucând-o de păr.

Institutul Național de Antropologie și Istorie din Mexic (INAH) a interzis vizitatorilor să urce pe monumente din 2008. Conform legii federale a Mexicului privind monumentele și zonele arheologice, artistice și istorice, oricine încalcă sau profanează astfel de zone este supusă unei amenzi de până la 50.000 de pesos (2.572,97 USD).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri