Pacient infectat cu coronavirus, la Spitalul Floreasca. Personalul medical cu care a luat contact se află în izolare

Data actualizării: Data publicării:
SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA - GREVA
Foto: Inquam Photos/Mircea Manole

Un pacient care s-a prezentat aseară la Spitalul Floreasca pentru altă patologie a fost depistat cu noul tip de coronavirus, iar personalul medical, 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar de pe secție se află în izolare la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat marţi pentru Agerpres că a fost făcută o anchetă epidemiologică, pacientul a fost transferat la Spitalul "Victor Babeş" şi s-a realizat şi o dezinfecţie.

„Ancheta (n.r. - epidemiologică) am făcut-o noi. A făcut-o epidemiologul nostru. A fost un caz care nu avea niciun fel de simptom, care nu avea context epidemiologic pentru epidemia cu noul tip de coronavirus şi care a venit pentru o altă patologie. S-a ridicat suspiciunea că persoana respectivă are infecţia respectivă. A fost izolat, s-a lucrat testul, a ieşit pozitiv. Motiv pentru care pacientul a fost transferat la Spitalul 'Victor Babeş', iar personalul care l-a îngrijit, deşi a purtat echipament de protecţie, a opinat pentru izolare la domiciliu. Toţi cei care erau în UPU au optat pentru autoizolare la domiciliu. Spaţiile au fost dezinfectate”, a afirmat medicul.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri