Pelerinajul la Mecca a atras peste 1,8 milioane de persoane în acest an

Data publicării:
profimedia-0785803832
Hajj-ul a atras peste 1,8 milioane de pelerini în acest an. Foto: Profimedia Images

Hajj-ul, pelerinajul la Mecca, a atras peste 1,8 milioane de pelerini în acest an, a anunţat marţi autoritatea de statistică din Arabia Saudită, o cifră departe de recordul sperat, informează AFP. 

Anul acesta, cu ocazia hajj, una dintre cele mai mari adunări religioase din lume, bogata monarhie petroliferă spera să depăşească cifra de 2,5 milioane de vizitatori atinsă în 2019, pentru a face din acest pelerinaj "cel mai mare din istorie".

Însă, potrivit cifrelor autorităţii de statistică din Arabia Saudită, difuzate de televiziunea de stat Al Ekhbariya, "numărul total de pelerini pentru acest hajj este de 1.845.045 de bărbaţi şi femei". 

Cifrele din acest an reflectă totuşi o creştere semnificativă faţă de cei 926.000 de pelerini de anul trecut. Anul acesta, autorităţile saudite au ridicat restricţiile privind vârsta sau numărul de pelerini impuse în contextul pandemiei de COVID-19. 

Potrivit Agerpres, din 2020 şi din cauza crizei sanitare mondiale, autorităţile saudite au limitat numărul de vizitatori, crescând treptat cota până la aproape un milion, anul trecut. 

Doar 10.000 au fost autorizaţi în 2020, în plină pandemie de coronavirus, ajungând la aproape 59.000 un an mai târziu. Unul dintre cei cinci stâlpi ai islamului, hajj-ul trebuie efectuat cel puţin o dată în viaţă de un musulman practicant care dispune de mijloacele necesare.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri