Maratonul Vaccinării din Capitală, aproape de a-și dubla ținta propusă inițial. Acțiunea continuă pentru a treia noapte

Data actualizării: Data publicării:
oameni asteptand la coada la vaccinare la sala palatului
Maratonul vaccinării din București aproape de a-și dubla ținta Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Maratonul vaccinării din Capitală a intrat în cea de-a treia zi și ultima. Până duminică seara, peste 18.000 de persoane s-au vaccinat la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Astfel, maratonul vaccinării din București e aproape de a-și dubla ținta propusă la început: 10 mii de doze administrate. 

ACTUALIZARE 21:30 Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a estimat la Digi24 că foarte probabil până la încheierea maratonului se va ajunge la 20.000 de persoane vaccinate, ceea ce este peste așteptările autorităților.

Maratonul continuă până dimineață și este foarte probabil ca odată cu lăsarea serii să vină mai mulți tineri. Deja la Bibilioteca Națională a început să fie din nou coadă, transmite reporterul Digi24. 

Alexandru Rafila, la maratonul vaccinării

ACTUALIZARE 21:00Particip la maratonul de vaccinare organizat în Bucureşti de UMF «Carol Davila» şi dacă încă nu v-aţi vaccinat, vă aşteptăm azi la Sala Palatului sau la Biblioteca Naţionala pentru prima doză de vaccin Pfizer împotriva Covid-19”, a anunțat profesorul Alexandru Rafila.

„Peste 18.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 48 de ore la Maratonul Vaccinării din Bucureşti! Mă bucură implicarea unui număr impresionant de medici şi de studenţi, precum şi sprijinul acordat de multe instituţii în această campanie, pentru că doar împreună vom reuşi să trecem cu bine peste pandemie”, a scris Alexandru Rafila pe pagina sa de Facebook.

Peste 18.000 de persoane vaccinate până duminică seara

ACTUALIZARE 20:00 Peste 18.000 de persoane s-au vaccinat în urma acțiunii maraton de la București, anunță rectorul Universității de Medicină și Farmacie din București, profesorul Viorel Jinga.

Maratonul continuă până luni la 8:00 dimineața.

ACTUALIZARE 14.35. Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate în 48 de ore la Maratonul Vaccinării din București, au anunțat duminică organizatorii.

ACTUALIZARE 14.25 Un număr de 14.302 persoane au fost vaccinate până duminică, la ora 12.55, în cadrul Maratonului Vaccinării din Bucureşti, care a fost demarat vineri după-amiază în locaţii de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, au transmis organizatorii evenimentului.

"Astfel, un număr de 9.082 persoane au fost vaccinate în locaţia Sala Palatului şi un număr de 5.220 au fost vaccinate la Biblioteca Naţională a României", se precizează în informarea organizatorilor.

Cine sunt cei care au venit să se imunizeze la maratonul vaccinării

Potrivit medicilor, mulți dintre cei veniți să se imunizeze anti-COVID au fost seniori care n-au reușit să se programeze online.

Sâmbătă a fost a doua zi la rând când numărul persoanelor vaccinate a trecut de 100.000 în România.

La maratonul vaccinării de la Sala Palatului și Biblioteca Națională au venit tineri și vârstnici, deopotrivă. Seniorii au preferat acest mod de a se imuniza, pentru că, spun ei, au avut dificultăți în a se înregistra pe platforma de vaccinare.

Citește și: Dozele de vaccin de la Maratonul Vaccinării din Capitală au fost suplimentate

"Este foarte util, am evitat aglomeratia", spune un bătrân. 

O altă persoană declară că vaccinarea e cadoul pe care și l-a făcut pentru ziua de naștere.

Citește și: Harta Maratoanelor Vaccinării din țară. Florin Cîțu: 7.165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul din Capitală. Adică 5 pe minut

"Patru generații suntem, am hotărât să ne vaccinăm. Aici e străbunica, bunica și mama, eu sunt doar mama, iar ea e mama mea și ea e fiica mea", spune o femeie, la Biblioteca Națională.

Tinerii s-au vaccinat cu gândul la apropiata vacanță de vară. Unii au venit la centrul de vaccinare direct cu trolerul.

Oamenii spun că au ales să se vaccineze pentru că vor să plece în concediu în străinătate, dar și în țară: "Să pot să ajung în Vamă și să călătoresc efectiv".

"Eu m-am vaccinat pentru că aștept concertele și mi-am luat și un tricou sugestiv la mine cu trupa mea favorită Modern Talking", spune un tânăr.

Citește și: Medicul Radu Țincu: Cel mai probabil va exista și a treia doză de vaccin. Se discută despre o formă adaptată noilor variante virale

Au fost și străini cu rezidență în România care au venit să se imunizeze la București.

"În iulie vrem să mergem în Austria și cred că este mai ușor dacă facem așa (n.r. dacă ne vaccinăm)", afirmă un bărbat.

Ca și în ziua precedentă, la Biblioteca Națională, ritmul vaccinării a mers în paralel cu cel al muzicii clasice. Medicii spun că maratonul imunizării se dovedește un succes.

Prof. dr Viorel Jinga, rectorul Universității Medicină și Farmacie "Carol Davila": "Nu ne-am propus să avem o țintă a numărului de persoane vaccinate în cele două centr"e.

Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului: "Soluția ca să putem trimite copiii la școală în siguranță, să călătorim, să nu plătim teste PCR și să intrăm în carantină e vaccinarea, care e eficace și sigură".

Maratonul vaccinării din București continuă până luni dimineață la ora 8.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri