Galerie Foto Piloții români de F-16 au interceptat o "aeronavă țintă" într-un exercițiu de poliție aeriană NATO

Data publicării:
Sursa foto: MAPN/NATO
Sursa foto: MAPN/NATO

Un exercițiu de poliție aeriană a avut ieri la Baza 86 Aeriană Borcea din România, la care au participat Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene Turce.

Sursa foto: MAPN/NATO
Sursa foto: MAPN/NATO

Scenariul exercițiului a cuprins interceptarea unei aeronave „țintă”, reprezentată de un avion de transport C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care evolua pe traiectul de zbor Baza 90 Transport Aerian Otopeni – Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” și retur. Piloții români și turci au aplicat procedurile NATO pentru astfel de situații.

În prezent, Forţele Aeriene Române execută în țara noastră, împreună cu militari din Forțele Aeriene Turce, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. Acestea contribuie la întărirea capacităţii de reacţie şi la descurajarea unor posibile acțiuni ostile, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Turce.

Poliția aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă, care se desfășoară pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri